středa 9. prosince 2009

Překlad předešlého článku, zde...

Omlouvám se, překlad není doslovný, a ani dost dobrý...je prostě tak špatný, jako moje angličtina...a taky...trochu jsem to zestručnila, a vytáhla to podstatné, nebo spíš to, co mi celkově alespoň dalo smysl...nějaký...
Pokud se chcete kouknout na originál, tady je Odkaz...

Takže, máme tu deset otázek a deset odpovědí na důvěrnici Michaela Jacksona, Cassandru Gretchen- Sims. Těch otázek, na které se fanoušci nejčastěji ptají...



Michael Jackson je živ a zdráv, tvrdí blízký přítel. (...škoda jen, že už neznáme jméno onoha "přítele"...)

Jak článek uvádí, paní CassandraGretchen- Sims, se sama nabídla, že zodpoví otázky kladené MJ fans, ale protože se otázek vyrojily tisíce, a některé se často opakovali, sestavil autor článků jednoduchý scénář desítky těch nejčastěji kladených.


1. Je Michael skutečně naživu? Cassandra říká: " Ano." 
2. Proč Michael předstíral svoji smrt? Cassandra říká:" Michael byl pod obrovským tlakem na každém kroku: od fanoušků, od nahrávacích společností, obchodních partnerů a také bohužel, mnoha nepřátel a lidí, co ho nenávidí a samozdřejmě médií. Po padesáti letech na scéně byl vyčerpaný, ničený stresem a tíhou popularity, a jak každý ví, v poslední době se často uchyloval k užívání léků na předpis. ale uvědomoval si, kam tato cesta vede, a takto to nemůže jít věčně...prostě potřeboval čas a prostor k odpočinku a zotavení.

3. MJ rodina ví, že fingoval svoji smrt? Cassandra říká: "Michael nechce diskutovat o svojí rodině na veřejnosti. Ale všichni fanoušci vědí, že je skvělým otcem svých dětí- a nikdy by neudělal nic, co by ublížilo jeho rodině." 
4. Potřeboval Michael hodně času k naplánování svojí "tzv. fiction" smrti? Cassandra: "Ano, Michael spřádal své plány v dostatečném předstihu." 
 5. Chce se Michael znovu vrátit, nebo zůstane v anonimitě? Cassandra říká:"Michael má v úmyslu vyjít z úkrytu v červnu 2010 a nastoupit světové turné, které bude zahrnovat většinu kontimentů a mnoho míst a měst na světe...Turné bude trvat několik let, a bude odehráno v takovém tempu, jež nebude Michaela vyčerpávat a neohrozí jeho zdraví."
6. Jsou ve filmu This is it nějaké znatelné stopy, poukazující na fingování MJ smrti a jeho úmysl skrýt se před veřejností? Cassandra: " Michael přiznal, že ´Ano´, a fanoušci už i některé z mnoha stop objevili, a já jsem jen tím dalším fanouškem. Michael mě na pár z nich navedl! Ale sám přiznal, stačí se jen líp podívat, není těžké je najít."

7. Zůčastnil se Michael svého vlastního pohřbu? Cassandra: "Ne osobně, sledoval ho z ústraní."
 8. Zůčastnil se Michael práce, dokončování a úprav na filmu This is it? Cassandra: "Ano."
9. Je si michael vědom, kolik zármutku způsopila jeho údajná smrt jeho fanouškům? Cassandra: "Michael miluju své fanoušky, a nikdy by neudělal vědomně nic, co by jim ublížilo. Je si vědom toho smutku, ale jak sám říká, ´Nebylo žádné jiné řešení´. Kdyby to neudělal, říká, byl by opravdu mrtvý. Tímto způsobem: ´II be back.´"
 10. Není předstírat smrt nelegální?...nemá Michael strach z případných problémů, a potíží, do kterých by se takto mohl dostat? Cassandra: " Já nejsem právník, ale můžu říct- Michael je mocný a bohatá muž. Nechce se chovat ukvapeně, bez přemýšlení a plánování. Udělal to, co cítil, že musí udělat. Pokud přijdou následky, právní důsledky, bude se s nimi muset vypořádat odpovídajícím způsobem."


Ehmmm, no upřímně, co bych zrovna teď mohla dodat...no nejspíš snad taky jednu otázku: " Je si Michael vědom faktu, že pokud tedy svoji smrt, jak tady nahoře stojí, fingoval, a už půl roku hraje  na svět, a to nejen MjJfanSvět tuhle boudu, bude ho chtít potom, co se objeví, minimálně polovina z nich, zabít?"

Nic ve zlým, já bych mu to odpustila, se zbytkem světa už si nejsem tolik jistá...ale hlavně, lidičkové, po přečtení, mysl otevřenou, ta možnost, že Michael žije, je asi taková jako že Karel Gott příští rok nevyhraje Slavíka...

Žádné komentáře:

Okomentovat