úterý 8. prosince 2009




Právě se koukáte na obraz, který si Michael objednal v roce 2008 u Newyorského umělce Kehinda Wileyho, ale bohužel zemřel dříve, než bylo dílo vůbec dokončeno. Vlastně si sám ani nevybral námět obrazu, který pak dodatečně dojednala Michaelova rodina.

"Přestože jsem neměl všechny potřebné údaje, myslím, že Michael Jackson by byl na výsledek hrdý," tvrdí dvaatřicetiletý autor obrazu Wiley.



Obraz se jmenuje "Jezdecký portrét Filipa II., a je inspirovám stejnojmenným dílem, které na počest španělského krále z 16.století vytvořil Peter Paul Rubens.


Na obraze o rozměrech 3,51 a 3,10 metru je Michael s vlajícími vlasy a pláštěm, oděn ve zlatočerném brnění a na bílém koni, který se lehce vzpíná. Král popu má nad hlavou vavřínový věnec držený dvěma anděly.


Stejně jako bylo dílo po Mikově smrti rychle dokončeno, díky asistenci rodiny, bylo i takto rychle vydraženo a prodáno za 175 000 dolarů, což je v přepočtu asi tři miliony korun, německému sběrateli.



...no já nevím, nějak mi ten Michael na tom koni divně "sedí"...takhle na pěkně nablýskaným Harleji, hmmm...to už by byla jiná podívaná, to bych klidně dala ty melouny i čtyři...
...teda nějaký ve slevě...víte co teď v zimě stojí meloun?!

...No jasně, aby se rodinka nepostarala o bleskové dokončení a ještě urychlenější prodej...to víte, nahrabat si, dokud mánie kolem Mikovi smrti nevyhasne...každá kačka dobrá, když už je Mike na pravdě boží, jak dlouho asi ještě bude takhle v kurzu?...půl roku?, rok?... hold do prasátka, na horší, chudší časy...

...a co jeho děti, když tak na to musejí koukat, jak se jim věci po tátovi, jejich vzpomínky na něj, ztrácejí před očima?...aby za chvíli neskončili v aukci třebas i jejich první botičky, dudlík nebo třeba vanička na koupání...to až zásoba věcí po Králi definitivně dojde...


Žádné komentáře:

Okomentovat